Kopřivnice: Rekonstrukce Štramberské začala

26.09.2016 12:16

V pondělí 19. září byly zahájeny stavební práce v souvislosti s rekonstrukcí jednoho z hlavních tahů v Kopřivnici, ulicí Štramberskou. Opravy a s nimi související komplikace v dopravě se nejdříve dotknou úseku v blízkosti kopřivnického Katolického domu.

Kopřivnice: Rekonstrukce Štramberské začala
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„V pondělí byly zahájeny stavební práce na úpravě povrchů ulice Štramberské. Obyvatelé města a zejména výše zmíněného úseku se musí připravit na to, že spolu s odstraňováním kostek z povrchu komunikace vybuduje zhotovitel na parkovišti mezi sochou T. G. Masaryka a bývalou Základní školou Náměstí staveniště,“ uvedl vedoucí oddělení investic Martin Lapčík.

Během cca tří měsíců dojde ke komplexní opravě zhruba 680 metrů dlouhého úseku. Realizace prací bude rozdělena na několik etap. První, již zahájená, začíná u Katolického domu a končí u křižovatky s ulicí Erbenovou. Na ni naváže další část, tentokrát v úseku mezi ulicemi Dvořákovou a Pabla Nerudy. „Zhotovitel navrhl souběžnou realizaci těchto dvou stavebních úseků, což mu bylo odsouhlaseno. S pracemi na druhé části se začne ve čtvrtek 22. září,“ doplnil informaci Martin Lapčík.

Doprava je svedena do jednoho jízdního pruhu, tak aby ve druhém mohly probíhat stavební práce, a je řízena semafory. Motoristé i pěší se musí připravit na řadu omezení, o kterých je budou informovat přechodná dopravní značení, informační tabule a texty. „Rád bych touto cestou požádal občany našeho města, aby měli dostatek trpělivosti a pochopení, protože zhruba na tři měsíce dojde v jednotlivých úsecích na omezení provozu automobilů i pohybu chodců,“ sdělil starosta města Kopřivnice Miroslav Kopečný a dodal: „Na zahájení rekonstrukce ulice Štramberské jsme všichni dlouho čekali. Věřím, že po dokončení stavby dojde k výraznému zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti chodců i cyklistů.“

Rekonstrukce ulice Štramberské by měla z velké části odstranit nevhodný a hlučný povrch, v tomto případě žulové kostky tzv. kočičí hlavy. V rámci zakázky, jejímž zhotovitelem je sdružení ECS+STAS-Štramberská, sdružení společností Eurovia CS, a. s., a Staseko Plus, s. r. o., by mělo dojít ke kompletní výměně povrchů komunikace. Nejdříve bude odstraněn starý povrch a místy budou opraveny podkladové vrstvy. „Odstavné pruhy komunikace budou vydlážděny ze žulové kostky a průjezdné pruhy budou vytvořeny z asfaltobetonu. Nově budou výškově osazeny a doplněny společné silniční obruby mezi chodníkem a komunikací včetně provedení nové dlažby přilehlých chodníků a zpevněných ploch,“ dodal na závěr Martin Lapčík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…