Kopřivnice: Vlakové nádraží čekají opravy

20.10.2017 10:06

Zhruba před týdnem začaly opravy budovy vlakového nádraží v Kopřivnici, které by měly prozatím odstranit alespoň největší nedostatky objektu.

Kopřivnice: Vlakové nádraží čekají opravy
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Rekonstrukce v režii Správy železniční dopravní cesty by podle informací vedení města měla být rozdělena do několika etap. První, již zahájená, přinesla malé změny na budově kopřivnického vlakového nádraží. „Podle našich informací se opravuje čelní strana objektu, kde odpadávala fasáda a následně dojde k úpravám všech tří schodišť, které jsou v současné době rovněž ve špatném technickém stavu,“ uvedl místostarosta města Kopřivnice Stanislav Šimíček.

Následovat by měla etapa druhá, která bude zaměřena na úpravu perónu. „Víme o plánu odstranit graffiti a upravit prostor pro nástup cestujících do vlaku,“ doplnil Stanislav Šimíček. Jedním dechem dodal, že se zatím nejedná o kompletní rekonstrukci, která by nějak zásadně změnila vzhled kopřivnického vlakového nádraží: „Jde pouze o dílčí opravy nejnutnějších závad. Kompletní rekonstrukce bychom se měli dočkat ve výhledu pěti let, kdy je naplánovaná elektrifikaci trati. V tu chvíli přijde na řadu také kompletní oprava s bezbariérovými úpravami a dalšími věcmi.“

Ačkoliv si na nové nádraží budou muset obyvatelé Kopřivnice ještě nějaký ten čas počkat, radnice probíhající opravy kvituje. „Vzhledem k téměř ohrožujícímu stavu jsme rádi, že vyvolaná jednání se Správou železniční dopravní cesty přinesla alespoň částečné úpravy vlakového nádraží v našem městě,“ dodal místostarosta na závěr s tím, že práce by měly v závislosti na klimatických podmínkách skončit na jaře příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…