Kopřivnice: Zájem o polytechnické vzdělávání podpoří Den technické kariéry

19.11.2017 12:44

Kopřivnice je městem s dlouhou průmyslovou tradicí, a proto se všemožně snaží podporovat zájem o polytechnické vzdělávání. Povědomí o tomto druhu vzdělávání se bude snažit podpořit také Den technické kariéry, který se v prostorách kopřivnického kulturního domu uskuteční ve středu 22. listopadu od 13 do 18 hodin.

Kopřivnice: Zájem o polytechnické vzdělávání podpoří Den technické kariéry
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Na prezentační setkání se v letošním roce představí patnáct středních škol a učilišť z regionu, pět firem působících přímo ve městě nebo jeho blízkém okolí a také zástupci úřadu práce, kteří studentům poradí s budoucím směřováním jejich kariéry. „Vůbec poprvé na Dni technické kariéry přivítáme zástupce z Vysoké školy báňské. Prezentovat se bude konkrétně fakulta hornicko-geologická, fakulta metalurgie a metalurgického inženýrství a fakulta stavební, vše proto, aby žáci viděli kontinuitu technického vzdělávání,“ uvedla organizátorka akce Ilona Mazalová.

Součástí Dne technické kariéry bude nejen prezentace zástupců ze všech přítomných subjektů, ale také promítání smyčky v kopřivnickém kině, která se bude skládat z krátkých filmů o jednotlivých školách a firmách. „Všechno to má napomoci žákům osmých a devátých tříd usnadnit rozhodování o jejich budoucím studiu,“ vysvětlila Ilona Mazalová.

Akce vznikla v rámci projektu Techno 2012 zaměřeného na zvýšení motivace a zkvalitnění přípravy žáků pro studium technických oborů. Přehlídka se letos koná již pošesté a v loňském roce ji navštívilo 200 dětí a rodičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

19:27 Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

Litické děti opět budou stoupat po schodech do druhého patra školní budovy v Přeučilově ulici. Ve čt…