Kopřivnice: Zastupitelé schválili vyrovnaný rozpočet

25.12.2013 21:17

Minulý týden schválilo kopřivnické zastupitelstvo rozpočet města na rok 2014. Při porovnání všech zdrojů, včetně přecházejících zůstatků z letošního roku, se všemi plánovanými výdaji je bilance rozpočtu vyrovnaná. Na straně příjmů i na straně výdajů je téměř 480 milionů korun.

Kopřivnice: Zastupitelé schválili vyrovnaný rozpočet
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Schválený rozpočet počítá se zajištěním provozních nákladů města a financováním již schválených či přecházejících investičních akcí. Nejvýznamnějšími zdroji rozpočtu budou daňové příjmy a dotace. Na druhé straně rozpočtu stojí výdaje v oblasti školství, kultury, sportu a cestovního ruchu, náklady na zajištění veřejných služeb, prostředky na činnost státní správy a místní samosprávy či spoluúčasti na akce podpořené fondy Evropské unie. Největší objem prostředků - přes 120 milionů korun - bude investován do údržby a oprav městského majetku, jako jsou bytové domy, místní komunikace nebo krytý bazén, který v příštím roce čeká velká rekonstrukce.

Novými projekty, s jejichž realizací rozpočet na příští rok počítá, jsou například budování chodníku v Mniší, prodloužení cyklostezky na ulici Panské, revitalizace sadu Edvarda Beneše či provádění protipovodňových opatření včetně rekonstrukce městského rozhlasu. Dalšími dílčími projekty by měly pokračovat také úpravy veřejných prostranství na největších kopřivnických sídlištích Sever a Jih. „Rozpočet myslí i na plánovanou výstavbu domova pro seniory, na kterou v něm byla vyčleněna rezerva ve výši 21 milionů korun. Ta je vázána prodej bytového domu „Hokejka“, který by měl proběhnout začátkem příštího roku,“ doplnila vedoucí odboru financí Martina Černochová.

O případném zařazení dalších jmenovitých akcí se bude jednat až po účetním vypořádání s rokem 2013, kdy bude známa přesná výše přecházejícího zůstatku. Rozpočtové opatření budou zastupitelé schvalovat v březnu 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Budějcké vody mají svůj web

7:17 České Budějovice: Budějcké vody mají svůj web

Nezastupitelnou úlohu vody v krajině přibližuje dětem základních škol i veřejnosti projekt Budějcké …