Kopřivnice vydala další díl dokumentárního cyklu

07.01.2021 8:36

Kopřivnice navázala na úspěšnou sérii dokumentárních DVD Město očima pamětníků a vydala její volné pokračování. Tentokrát jde o vzpomínky tatrováckého mechanika Miroslava Dryáka, který byl členem asijské expedice Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelky.

Kopřivnice vydala další díl dokumentárního cyklu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

První dva díly dokumentárního cyklu vydalo město Kopřivnice v roce 2010 a právě vycházející DVD je již šestým v pořadí. „Cílem projektu bylo vytvořit audiovizuální dílo s trvalou hodnotou a uchovat střípky historie dalším generacím,“ uvedl autor celé série Miroslav Hofmann. Vzpomínky Miroslava Dryáka na cestu po Indii obsahovalo již DVD Město očima pamětníků 3. z roku 2016, které nyní autor dále rozpracoval. Nový dokument popisuje zážitky členů legendární výpravy v Nepálu, Cejlonu a Indonésii, Japonsku a SSSR. Je tvořen zejména původními cestovatelskými záběry z šedesátých let minulého století a vyprávěním Miroslava Dryáka natočeným v letech 2010-2011.

DVD s názvem Z Kopřivnice do Asie s Miroslavem Dryákem si zájemci budou moci koupit na Informacích ve vestibulu radnice. Mezi Kopřivničany je cyklus Město očima pamětníků velmi oblíben, a proto je v rozpočtu města vyčleněna částka na jeho další pokračování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…