Krásných sta let se dožívá další občanka České Lípy

24.03.2017 11:37

Do klubu stoletých byla 23. března přijata paní Vlasta Vogelová. K významnému životnímu jubileu jí přišly poblahopřát starostka České Lípy Romana Žatecká a místostarostka Alena Šafránková. Oslavenkyni přinesly květiny, blahopřání a dárkový koš.

Krásných sta let se dožívá další občanka České Lípy
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Byla jsem velmi mile překvapena, že mě paní Vlasta poznala. Vídala mě jako malou holku. Bydlela jsem totiž v sousedství. Rodinu Vogelových dobře znám a vím, že paní Eva se o svou maminku, když ještě bydlela doma, vzorně starala. Teď už paní Vlasta více než dva roky žije v Domově pro seniory na Ladech a dcera za ní dochází každý den,“ říká starostka Romana Žatecká.

Paní Vogelová pochází ze Štíhlic, kde chodila do měšťanky, ale v České Lípě žije už přes 50 let. Má tři dcery, je čtyřnásobnou babičkou a šestinásobnou prababičkou. Její manžel si kdysi přál, aby byla spíše v domácnosti, zajišťovala chod rodiny a věnovala se dcerám. Přesto si na paní Vlastu vzpomenou někteří obyvatelé Skalice, protože její poslední zaměstnání bylo na vrátnici místní sklárny.

„Maminka nám jako dětem často a moc pěkně zpívala. Byla velmi šikovná na ruční práce. Šila veškeré oblečení pro sebe i celou rodinu. Ráda pekla moučníky, mezi její oblíbené patří linecké koláče. I dnes jim dala přednost před nazdobeným dortem,“ říká paní Eva. Zajímal nás ale i recept na dlouhověkost, a tak nám členové rodiny, kteří přišli paní Vlastě blahopřát, prozradili: Budete-li jako naše prababička žít střídmě - bez alkoholu a cigaret, budete-li pravidelně chodit na procházky, pak si můžete dovolit i chleba se škvarky. Procvičujte si mozek a moc nesledujte televizi (maximálně sport).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…