Krnov: Začne platit vyhláška o nočním klidu

23.06.2017 10:50

V pátek 7. července nabyde účinnosti nová obecně závazná vyhláška č. 1/2017 O nočním klidu, schválená zastupiteli na jejich červnovém zasedání. Stanovuje výjimečné případy, při nichž je doba nočního klidu vymezena dobou kratší nebo žádnou, než určuje zákon.

Krnov: Začne platit vyhláška o nočním klidu
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Doba nočního klidu je definována zákonem o přestupcích jako doba od 22.00 do 6.00 hodin. Dodržena nemusí být na Silvestra, kdy se podle vyhlášky doba nočního klidu nevymezuje.

Kratší noční klid, od 24.00 do 6.00 hodin, bude platit v době konání hudebního festivalu North Eastern Open Six v zahradě SVČ Krnov, který se uskuteční 22. července, během letních slavností na hřišti v Chomýži, jejichž přesný termín ještě není znám, a 8. a 9. září, kdy budou v zahradě SVČ Krnov probíhat Krnovské hudební slavnosti.

Vyhláška je reakcí na novelu o přestupcích, která začala platit v říjnu loňského roku. Ta obcím vzala možnost udělovat výjimky z doby nočního klidu prostřednictvím rozhodnutí příslušného orgánu obce a stanovila, že pokud obec chce stanovit výjimečné případy, kdy je doba klidu kratší nebo žádná než stanoví zákon, musí vydat vyhlášku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…