Kroměříž: Neziskové organizace mohou ode dneška žádat o dotace na příští rok

20.11.2017 16:01

Neziskové organizace, spolky i další subjekty, kteří působí či pořádají akce na území města, mohou ode dneška žádat o dotaci z rozpočtu města na příští rok. V první výzvě lze žádosti podávat do 15. prosince 2017, druhá výzva je vyhlášena na květen příštího roku.

Kroměříž: Neziskové organizace mohou ode dneška žádat o dotace na příští rok
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Celkem se počítá s rozdělením částky 2,85 milionu korun,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Peníze půjdou na aktivity v oblasti kultury, cestovního ruchu, životního prostředí, sportu a volnočasových aktivit, výchovy a celoživotního vzdělávání a aktivit v oblasti sociální a zdravotní. Dotace na akce může činit nejvíce 70 procent celkových výdajů žadatele. Pouze v případě poskytnutí dotace do 10.000 korun může být příspěvek až 100 procent celkových výdajů.

Žadatelem může být fyzická osoba, podnikatel i právnická osoba, která sídlí, případně vyvíjí činnost na území Kroměříže nebo její aktivity s městem souvisejí. Žádat mohou i střední školy a příspěvkové organizace zřízené Kroměříží, které pořádají aktivity ve prospěch mládeže, občanů a návštěvníků města. O žádostech do 50.000 korun rozhodují radní, žádosti nad 50.000 korun posuzuje zastupitelstvo města. Ve druhé výzvě se bude žádat od 2. května do 15. května 2018.

Podle Jaroslavy Krejčiříkové z kanceláře úřadu radnice letos na dotační programy vyčlenila tři miliony korun. Na příští rok systém změnila, nově budou financovány registrované sociální služby, které loni žádaly o dotaci spolu s ostatními subjekty.

V novém programu bude pro registrované sociální služby vyčleněno 2,2 milionu korun. Žádat mohou ode dneška až do 4. prosince 2017. Dotaci budou nově dostávat podle počtu výkonů pro klienty z Kroměříže. Dalších 3,2 milionu korun město poskytne své příspěvkové organizaci Sociální služby města Kroměříže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …