Kroměříž: Podzimní výstava nabídne expozici vzácných bonsají a suiseki

23.09.2017 9:41

Od 28. září do 1. října proběhne na výstavišti Floria v Kroměříži celostátní prodejní výstava Floria Podzim. Výstava určená nejen pro všechny zahradníky a zahrádkáře nabídne výjimečnou mezinárodní expozici vzácných bonsají a suiseki. Expozici vytvoří Česká bonsajová asociace a společnost Bonsaj museum Isabelia. Záštitu nad výstavou převzal předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch.

Kroměříž: Podzimní výstava nabídne expozici vzácných bonsají a suiseki
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Je nám ctí, že můžeme hostit neobyčejnou výstavu unikátních bonsají a kamenů suiseki, a že můžeme tradiční japonské umění přiblížit všem návštěvníkům. Česká bonsajová asociace slaví 20. výročí svého založení a jsme rádi, že můžeme spolu s nimi významné jubileum oslavit na kroměřížském výstavišti.

Návštěvníci se mohou těšit na výstavu desítek bonsají, dozví se veškeré informace o péči a budou probíhat odborné přednášky. Příchozí budou mít samozřejmě možnost si bonsaje nebo suiseki sami pořídit,“ říká organizátor výstavy Vojtěch Zahradník. Návštěvníci výstavy Floria Podzim se mohou těšit na ukázku japonského aranžování květin – ikebana, výstavu okrasného ptactva a drobného zvířectva a sobotní závod králíků s názvem Králičí hop, který je zároveň kvalifikací na Mistroství České republiky.

Zajímavostí výstavy bude ukázka výroby a ochutnávka moštů. Proběhne vyhodnocení soutěže nejlepších pálenek „Floria košt slivovice“ a soutěž „O nejlepší domácí štrúdl“.

Za jízdenku druhá vstupenka zdarma

Český zahrádkářský svaz představí velkolepé aranže zeleniny a ovoce jako oslavu 60. výročí založení svazu. Pro návštěvníky výstavy navíc připraví mimořádnou poradenskou službu ohledně pěstování, či údržby zahrádek.

„Na výstavě návštěvníci nakoupí vše potřebné pro dům i zahradu. Zejména teď na podzim zde můžou pořídit okrasné cibuloviny, ovocné stromy nebo chryzantémy,“ dodává Vojtěch Zahradník.

V doprovodném hudebním programu vystoupí František Nedvěd, cimbálová muzika Réva nebo Dechová hudba Bludověnka a Krojovaná dechová hudba Zdounečanka.

Otevřen bude i unikátní Dětský svět s desítkami vnitřních a venkovních atrakcí pro děti i dospělé.

Partnerem podzimní výstavy se opět staly České dráhy. Návštěvníci výstavy dostanou k základní zakoupené vstupence druhou zdarma, pokud předloží platnou jízdenku Českých drah do stanice Hulín nebo Kroměříž.

Pro předem ohlášené zájezdy je připraveno zlevněné vstupné.

Více informací ZDE

Floria Podzim 2017

Kdy:
Od 28. září do 1. října 2017
každý den od 9 do 17 hodin

Kde:
Výstaviště Floria Kroměříž
K Výstavišti 4069/8, 767 01 Kroměříž

Vstupné:
90 Kč/osoba
dítě do 12 let zdarma

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…