Kroměříž: Radnice vylepšuje vzhled kruhových objezdů

13.04.2018 7:34

Novou podobu dostávají v těchto dnech ostrůvky kruhových objezdů v ulici Velehradská u supermarketu Lidl a u hřbitova na křižovatce ulic Velehradská, Moravská a Albertova. „Stávající zeleň už nepůsobila pěkně a bylo nutné ji vyměnit. Věřím, že nová výsadba se bude obyvatelům i řidičům, kteří městem projíždějí, líbit,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž: Radnice vylepšuje vzhled kruhových objezdů
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Práce zahrnují například výsadbu stromů, platanů javorovitých a lip srdčitých, a okrasných rostlin i zatravnění okolních ploch. Sadové úpravy kruhového objezdu u hřbitova přijdou asi na 200.000 korun a okružní křižovatky před supermarketem Lidl asi na 140.000 korun.

Podle smlouvy se dodavatel, Břetislav Jalůvka – Arboretum se sídlem ve Zlíně, postará i o údržbu nové zeleně na podzim letošního roku a na jaře a na podzim roku 2019. Náklady na tuto údržbu celkem nepřesáhnou 90.000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…