Kroměříž: Tři králové „vinšovali štěstí, zdraví“ také na radnici

08.01.2024 13:33 | Tisková zpráva

Koledníci Tříkrálové sbírky, kterou každoročně organizuje Charita České republiky, zavítali dnes na kroměřížskou radnici, aby tu všem popřáli úspěšný a spokojený nový rok 2024. Při té příležitosti Kašpar, Melichar a Baltazar označili dveře nápisem K+M+B+2024 (Christus mansionem benedicat – Bůh žehnej tomuto domu) zajišťujícím ochranu před neštěstím a pohromou a vybrali příspěvky do pokladniček Tříkrálové sbírky. Do ní přispěli i členové vedení města Kroměříže.

Kroměříž: Tři králové „vinšovali štěstí, zdraví“ také na radnici
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Letošní Tříkrálová sbírka probíhá od 1. do 14. ledna a má podtitul „Každá koruna pomáhá“. Výtěžek sbírky, která se koná již počtyřiadvacáté, je určen pro seniory a matky s dětmi v tísni, osoby se zdravotním postižením, rodiny v tíživé situaci, lidi bez domova nebo pro ty, které postihla nějaká přírodní katastrofa. Do sbírky lze přispět v hotovosti do kasiček, které nosí tříkráloví koledníci navštěvující domácnosti a instituce, prostřednictvím dárcovské SMS a také online, přičemž podrobnosti o posledních dvou způsobech darování finančního příspěvku najdou zájemci na webu ZDE nebo přímo ZDE.

V loňském roce 2023 vynesla Tříkrálová sbírka v rámci celého Česka úctyhodných 165,7 milionu korun. V obvodu působnosti Charity Kroměříž lidé přispěli částkou 1,6 milionu a jen v Kroměříži a jejích místních částech se do tříkrálových pokladniček vybralo 338 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…