Kroměříž: V domově pro seniory U Moravy budou instalovány nové výtahy

12.08.2017 19:11

V domově pro seniory U Moravy budou instalovány dva nové výtahy. Náklady činí asi 2,5 milionu korun bez DPH, 75 procent z nich uhradí dotace z ministerstva práce a sociálních věcí. Zařízení dodá společnost Vymyslický - výtahy z Uherského Hradiště. Výtahy budou namontovány nejpozději na podzim, uvedl místostarosta Marek Šindler, který má veřejnou zakázku na starost.

Kroměříž: V domově pro seniory U Moravy budou instalovány nové výtahy
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Stávající výtahy v domově jsou asi dvě desítky let staré. „Jedná se o klasické výtahy, jejich stav odpovídá stáří. Vzhledem k tomu, že nám klientela stárne, jsou hojně využívané. Nové budou evakuační se speciální baterií, která výtah ochladí, takže se bude dát využít i při případném požáru,“ popsala ředitelka Sociálních služeb města Kroměříže Dagmar Klučková.

Podle ní činil průměrný věk klientů domova asi 75 let, nyní se již pohybuje kolem 85 let. V zařízení je 24 lůžek domova se zvláštním režimem pro klienty s Alzheimerovou nemocí a jiným typem demence a 112 lůžek domova pro seniory.

V příštím roce Sociální služby města Kroměříže, které jsou příspěvkovou organizací radnice, plánují také výměnu výtahů v domově pro seniory Vážany, kde stávající výtahy také pomalu dosluhují. V plánu je také nákup vozidla s plošinou pro výstup a nástup imobilních občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…