Kroměříž letos rozšíří vánoční osvětlení i na průtah městem

17.10.2017 6:34

Kroměřížská radnice rozšíří vánoční osvětlení. V minulých letech se jím obyvatelé i návštěvníci města mohli těšit jen v historickém centru, v letošním roce se rozsvítí i ulice na průtahu městem. Chtěli jsme, aby vánoční atmosféra byla v Kroměříži znát už na hlavním silničním tahu tak, jako tomu bývalo dříve, řekl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž letos rozšíří vánoční osvětlení i na průtah městem
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Stávající osvětlení bylo pořízeno v roce 2013 za téměř jeden milion korun. Tehdy nahradilo zastaralé osvětlení ve tvaru vánočních symbolů. Místo žárovkových ozdob využívá úspornější LED technologii. „Letos jsme pořídili osvětlení na 45 sloupů, které pověsíme podél cesty od hlavního silničního mostu až ke kruhovému objezdu na náměstí Míru,“ popsal jednatel Kroměřížských technických služeb (KTS) Petr Sedláček.

Vzory podle něj zůstávají stejné, půjde o bílé vločky. Rozšíření osvětlení stálo KTS 315.000 korun. Podobně jako loni bude osvětleno i Velké náměstí a přilehlé ulice. Podle Sedláčka pracovníci technických služeb začnou osvětlení do ulice instalovat už na konci října. Vánoční strom na Velkém náměstí by se měl rozsvítit 6. prosince. Do neděle 10. prosince bude probíhat na Velkém náměstí mikulášský jarmark a v pondělí 11. prosince začne Advent na radnici, který potrvá do 22. prosince.

Advent na radnici

„Vyslyšeli jsme náměty lidí, že rozsvěcet vánoční strom s mikulášským programem ve druhé polovině listopadu je příliš brzy. Nový koncept sice posunul rozsvícení stromu, ale nově Kroměříži přináší od Mikuláše až do 22. prosince souvislý program, sváteční náladu i dostatek času na zábavu i rozjímání,“ uvedl vedoucí radničního odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

Předvánoční období podle něj opět zakončí Advent na radnici, který jako v loňském roce promění dvůr Starého pivovaru a radnice v kouzelné místo s vánoční atmosférou, světelnou výzdobou a opravdovým sněhem. Připraveny budou stánky s pochutinami, drobnými dárky i ozdobami, posezení i kulturní program s koncerty, divadelními představeními, sportovními aktivitami, vystoupením dětí ze škol a kroužků, dílničkami pro malé i velké a promítáním filmů s vánoční tematikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…