Kroměříž rozšíří kamerový systém, dohlédne i na Bezručovy sady

14.02.2018 6:33

Kroměřížská radnice letos rozšíří městský kamerový systém. Nová pevná kamera bude umístěna na křižovatce ulic Kotojedská a Úprkova a dohlédne tak na přilehlé Bezručovy sady. „Přispěje k tomu, aby se návštěvníci parku cítili bezpečně a Bezručovy sady byly vyhledávaným místem pro odpočinek rodin s dětmi, mládeže i seniorů,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž rozšíří kamerový systém, dohlédne i na Bezručovy sady
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Podle ředitele městské policie Libora Kubiše si návštěvníci parku v minulosti stěžovali na protiprávní jednání. „Zejména v letních měsících se v parku scházejí lidé bez domova a další nepřizpůsobiví občané, kteří obtěžují ostatní návštěvníky. Řešili jsme zde také pití alkoholu na veřejnosti, které zakazuje městská vyhláška,“ popsal Kubiš.

Podél parku vede jedna z páteřních komunikací ve městě. Kamera dohlédne i na příjezdovou komunikaci k obchodnímu středisku, odkud bývají hlášené krádeže věcí ze zaparkovaných vozidel na přilehlém parkovišti. Pořízení kamery přijde odhadem na 600.000 korun, 350.000 korun by město mohlo získat jako dotaci z programu prevence kriminality ministerstva vnitra.

Kroměříž má nyní 17 pevných kamerových bodů a k tomu dvě mobilní kamery, které lze podle potřeby přesouvat. Radnice kamerový systém provozuje od roku 2001.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…