Lanškroun: Jiráskovka otevřela své dveře široké veřejnosti

05.12.2016 14:32

Bývá již tradicí, že Základní škola A. Jiráska 139 každý rok otevře své dveře, aby přivítala všechny, kteří si chtějí znovu připomenout školní lavice. 23. listopadu se sešli maminky, tatínci, babičky či jiní návštěvníci na prvním i druhém stupni, aby si připomněli svoje studentská léta nebo aby mohli nahlédnout do tříd svých dětí.

Lanškroun: Jiráskovka otevřela své dveře široké veřejnosti
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Celá Jiráskovka zahajovala den otevřených dveří etickými dílnami. Na prvním stupni si každý zvolil své téma a délku etické výchovy. Na stupni druhém probíhal projekt zaměřený na náboženství. Žáci nejprve diskutovali nad tím, co znamenají některé výrazy jako ateismus, sekta, polyteismus,...Poté se ve skupinách zabývali jednotlivými náboženstvími a zpracovali o nich informační plakát. "Proběhla velmi zajímavá debata, byla jsem až překvapena, co všechno žáci znali," vysvětlovala s nadšením kolegyně z druhého stupně.

Součástí dne otevřených dveří se již tradičně stal i jarmark na prvním stupni. Žáci za pomocí učitelů tvořili své výrobky celý podzim, aby na provizorním tržišti zkusili obstát v konkurenci svých spolužáků. A myslím, že se povedlo. Prodalo se téměř vše v rekordním čase dvě hodiny. "Nakoupil jsem dárečky pod stromeček a taky srandovního panáčka," sdělil nám žák druhého ročníku, který si z trhu odnášel celou tašku drobností. Peníze se v rámci matematické gramotnosti rozpočítali a každá třída si rozhodla, co s nimi podnikne. "Chceme si udělat rozlučkový večírek na konci roku, takže peníze schováme na léto," prozradila své plány předsedkyně pátého ročníku Rita Smoláková.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…