Lanškroun: V poskytování informací občanům jsme nejlepší v ČR

29.09.2010 18:02

Dne 29. září 2010 byly v pražském baru Krásný ztráty vyhlášeny výsledky osmého ročníku soutěže OTEVŘENO x ZAVŘENO, ve které se hodnotí kvalita poskytování informací občanům.

Lanškroun: V poskytování informací občanům jsme nejlepší v ČR

Dne 29. září 2010 byly v pražském baru Krásný ztráty vyhlášeny výsledky osmého ročníku soutěže OTEVŘENO x ZAVŘENO, ve které se hodnotí kvalita poskytování informací občanům, zneužívání nebo naopak dobré příklady využívání radničních periodik a aktivní zveřejňování informací.

Hodnocení proběhlo v následujících oblastech: Přístup k informacím, Svoboda projevu a Účast občanů na rozhodování. Novinkou pro letošní ročník byla kategorie Otevřeno - transparentní veřejné zakázky. Jejím cílem je zveřejnit dobré příklady z veřejné a státní správy, že zveřejňování celého procesu se vyplatí.

Letos občané zaslali 94 nominací, z toho 14 v kategorii Otevřeno (kladných) a 80 v kategorii Zavřeno (záporných). Z došlých nominací bylo 21 nominací vyřazeno (netýkaly se soutěže, nebyly řádně doloženy), některé nominace byly sloučeny (pokud se týkaly stejného úřadu a problému). Cenu veřejnosti pro tento rok získala Správa Národního parku a CHKO Šumava za svůj ukázkový evropský rovný a nediskriminační přístup k veřejným zakázkám prostřednictvím minitendrů na lesnické činnosti.

Město Lanškroun se stalo absolutním vítězem v soutěži Otevřeno x Zavřeno 2010. Nominace byla podána v kategorii OTEVŘENO za zveřejňování zápisů z rady města na webu a informací o jednání rady v Listech Lanškrounska, čímž jistě bylo přispěno ke zlepšení otevřenosti veřejné správy. Druhá nominace, která byla oceněna odbornou porotou, byla také podána v kategorii OTEVŘENO za zveřejňování dokumentů, které se nemusí zveřejňovat ze zákona, např. přehledů výsledků hlasování a zveřejnění Strategického plánu.

Cenu převzal starosta města Ing. Martin Košťál společně s tajemníkem Městského úřadu Lanškroun Ing. Petrem Kotěrou.

Doufejme, že toto ocenění odbornou porotou je dostatečným důkazem toho, že Městský úřad Lanškroun je pro všechny občany „otevřený".

Drahomíra Lišková, kancelář starosty a tajemníka

Dále čtěte: Vyšetřovali Opencard. Pak byli odejiti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lanskroun.eu

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…