Lanškroun: Veřejné toalety v areálu zámku

16.07.2018 0:00

V prostorách bývalé konírny v areálu zámku se budují veřejné toalety, které budou sloužit nejen návštěvníkům kulturního programu v zámecké zahradě či na nádvoří zámku.

Lanškroun: Veřejné toalety v areálu zámku
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Jedná se o provedení celkové rekonstrukce a úpravy prostor stávajícího WC v prostorách bývalé konírny zámku Lanškroun.

Po vybourání stávajícího interiéru byly provedeny nové povrchové úpravy podlah, podhledy stropů, obklady stěn a s tím spojené instalace – elektroinstalace, osvětlení, větrání, voda, kanalizace, topení. Nově zrekonstruované WC budou sloužit návštěvníkům zámku a dalších veřejných prostor. Dispozičně jsou rozděleny na WC pro muže s předsíňkou a kabina bezbariérové toalety s přístupem z venkovního prostoru pro vozíčkáře a také pro ženy. Před vchodem byl upraven chodník tak, že vznikla rampa pro snadnější přístup vozíčkářů.
Po namontování zařizovacích předmětů bude nové WC v prostorách zámku připraveno k předání uživatelům, které se předpokládá v polovině měsíce července.

„Vybudováním veřejně přístupných toalet v areálu nádvoří lanškrounského zámku bude jednoznačně podpořena funkce zámeckých zahrad, které byly revitalizovány pro pořádání akcí a trávení volného času obyvatel města i jeho návštěvníků. Dlouhodobě byla absence toalet v areálu kritizována, protože právě při víkendových setkáních v zahradách nebylo možné v areálu toalety navštívit. Celý areál není zdaleka dokončený. Máme připravenu studii na revitalizaci prvního a druhého nádvoří, která by měla být postupně realizována. Po dokončení celé revitalizace bude v centru města reprezentativní prostor, který k zámku nepochybně patří.“ Doplňuje starosta města Radim Vetchý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …