Letošní Britské dny odstartoval primátor Liberce

31.01.2015 15:22

Dějištěm prvního Britského dne z celé série, která se tento rok uskuteční v několika městech České republiky, se stal ve středu 28. ledna Liberec.

Letošní Britské dny odstartoval primátor Liberce
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Unikátní akci, jejímž cílem je nabídnout tuzemským podnikatelům a živnostníkům kontakty s podniky ve Velké Británii, odstartoval primátor Tibor Batthyány.

Britské dny připravuje v tuzemsku již několikátým rokem Britská obchodní komora České republiky s cílem podpořit místní podnikatele. V roce 2015 zamíří také do Ostravy, Plzně, Olomouce a Brna. “Chceme napomoci rozvoji malých a středních podniků v České republice a představit místním firmám aktivity našich členů,“ vysvětlila Marcela Roche, ředitelka Britské obchodní komory. „Semináře jsou šité na míru potřebám podnikatelů v jednotlivých městech,“ dodala.

Do Liberce přijeli také zástupci několika britských firem, aby hledali s místními podniky nové obchodní příležitosti. Vedle navazování kontaktů čekal účastníky po celý den maratón přednášek a seminářů, které uzavřela slavnostní recepce v Radničním sklípku. Nad akcí převzali záštitu primátor statutárního města Liberec Tibor Batthyány a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„Když jsme se sešli na začátku prosince minulého roku s paní Silvii Bušniakovou z Britské obchodní komory a ona mne požádala, abych převzal záštitu nad Britským dnem, neváhal jsem ani minutu. Velká Británie je vyspělá země s pevně zakořeněným vztahem k tradičním hodnotám. Je to země, která často v historii plnila roli vlajkové lodi vědeckého a ekonomického vývoje. Má nám co nabídnout,“ zdůraznil primátor Tibor Batthyány. „Na druhé straně je potřeba hrdě říci, že i my můžeme přinést britskému podnikatelskému prostředí nové impulsy,“ doplnil.

Britská obchodní komora je nezisková organizace, založená v roce 1997 a sdružující více než 200 firem, které reprezentují široké spektrum britských zájmů v České republice, od velkých investorů až po malé a střední podnikatele. Jejím cílem je podporovat obchodní aktivitu mezi Českou republikou a Velkou Británií, zvýšit konkurenceschopnost členských firem a vytvořit platformu pro vznik nových obchodních příležitostí. Britské dny pořádá obchodní komora od roku 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…