Liberec: Beze změny rozpočtového určení daní budou peníze chybět i nadále

30.03.2017 10:05

Radní vzali na vědomí informaci o naplňování příjmů a výdajů rozpočtu za leden a únor letošního roku.

Liberec: Beze změny rozpočtového určení daní budou peníze chybět i nadále
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Největší nárůst plnění zaznamenaly sdílené daně, kde došlo v porovnání s loňským rokem k nárůstu o cca 14 milionů Kč, což potvrzuje plánovaný trend hospodářského růstu v roce 2017. Výdaje byly naopak menší než je plánováno. Hlavním důvodem bylo to, že rozpočet byl přijat až v lednu a do té doby platila pravidla pro rozpočtové provizorium.
„Snažíme se každoročně příjmy města plánovat s rezervou, abychom měli prostor během roku financovat i neplánované výdaje či nové projekty. Na příjmech města by se letos významnější měrou měly začít podílet i evropské dotace,“ říká statutární námětek Jan Korytář.

Rada města také schválila rozpočtový výhled na roky 2018 – 2021. I když je město z krize už venku a jeho provoz je stabilizován, stále chybějí peníze na potřebný rozvoj, zejména na velké investiční akce, jako je plánovaná oprava libereckého bazénu, oprava střechy staré hokejové haly, rekonstrukce tramvajových tratí či oprav silnic.

„V dubnu proto zahájíme kroky k tomu, aby město začalo aktivně lobbovat za změnu zákona o rozpočtovém určení daní. Není to jen problém Liberce, ale i dalších krajských měst, pokud se nám podaří domluvit společný postup, věřím, že potřebnou změnu zákona společně prosadíme,“ dodává Jan Korytář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…