Liberec: Děti vyzkouší nový bazén za rok

24.08.2011 18:16

V pondělí 22. srpna 2011 byla zahájena investiční akce - projekt „Bazén Liberec“ z Integrovaného plánu rozvoje města Liberec – zóna „Lidové sady“ v rámci Regionálního operačního programu.

Liberec: Děti vyzkouší nový bazén za rok
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Dostavba bazénu spočívá ve vybudování 25 metrového výukového bazénu se šesti závodními drahami a variabilní výškou hladiny pro možnou výuku dětí všech věkových skupin. Další novou částí bude potápěčská věž pro výcvik potápěčů a záchranářů, s využitím pro potřeby ozbrojených složek a policie.

Do výukového bazénu bude zajištěn bezbariérový vjezd pomocí bazénové rampy u vnějšího vstupu přes venkovní a vnitřní brodítko. Mezi stávajícím a výukovým bazénem je situován slaný bazének se vzduchovými masážními lehátky a lavicí, do kterého bude přístup pro osoby s omezenou možností pohybu zajištěn pomocí tzv. jeřábu se sedátkem. V západní části výukového bazénu bude umístěna nerezová skluzavka s dojezdovým dílem uloženým na podlaze prvního patra s přístupem z galerie. Východní stranu přístavby tvoří uzavřený prostor pro děti a mládež, tzv. „Dětský saunový svět" a parní a finská suchá sauna.

Novou potápěčskou věž, do níž povede přístup z galerie, budou využívat pro výcvik potápěči, záchranáři a bude využívána i pro potřeby ozbrojených složek.

Krytý bazén v Liberci je zajímavou stavbou se svébytnou architekturou. Jejím autorem je Ing. Arch. Švancar. Předložené architektonické řešení dostavby bylo navrženo tak, aby nebyl narušen architektonický ráz objektu.

 

Dostavba Bazénu Liberec - data:

Zahájení stavby: 22. 8. 2011
Doba realizace stavby: 12 měsíců
Zhotovitel stavby: Syner, s.r.o.
Projektant: AS PROJECT CZ, s.r.o.
Předpokládaný celkový náklad projektu: 147 mil. Kč
Investor stavby: 85 % EU za spoluúčasti 15 % Statutárního města Liberec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…