Liberec: Dojde k částečnému oplocení letištní plochy

17.07.2016 18:32

Nový plot zabezpečí provoz letiště v Ostašově i zdraví obyvatel.

Liberec: Dojde k částečnému oplocení letištní plochy
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Odbor ekologie a veřejného prostoru upozorňuje obyvatele Ostašova, že byl na ploše libereckého letiště instalován plot v délce 80 m na pěší stezce přes letištní plochu, a to jak od ulice Partyzánská tak od ulice Domky. K tomuto kroku přistoupil odbor EP na základě žádosti Aeroklubu Liberec, který má plochu letiště pronajatou. Dle sdělení členů Aeroklubu se i přes zákazové cedule stále na ploše pohybovali lidé, kteří si zde krátili cestu z ulice Partyzánská k bývalé slévárně Ostašov, nebo zde venčili psy či pouštěli draky.

Takovéto počínání silně ohrožovalo letecký provoz, kdy přesně v místech, kde si lidé pěšinu vyšlapali, přistávají letadla. Dle pana Cicvárka, člena Aeroklubu Liberec, nejsou zejména větroni při přistávacích manévrech slyšet a tím pádem mohou být pro procházející občany velmi nebezpečné. Jednoduchý plot je tvořen z kůlů a pletiva a na podzim bude ještě doprovodně osázen pásem keřů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…