Liberec: Dotační program na podporu domovních čistíren odpadních vod pokračuje

20.03.2021 8:38

V květnu loňského roku vyhlásilo zastupitelstvo města nový dotační program na domovní čističky. V první fázi, která je již ukončená, bylo možné žádat na projektové dokumentace nutné k získání povolení vybudování čističky. V termínu od 1. 4. 2021 – 1. 4. 2022 je možné žádat o dotaci na vlastní výstavbu čističky.

Liberec: Dotační program na podporu domovních čistíren odpadních vod pokračuje
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Tak dlouhá doba pro podání žádosti byla zvolena z důvodu, aby žadatel měl dostatek času na vyřízení potřebného povolení na vodoprávním úřadě. Nelze si žádat o dotaci v případě, kdy „stavba“ není příslušným orgánem ještě povolena. Součástí žádosti tak musí být doklad o možnosti provést stavby – vybudovat čističku.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9932 lidí

Pokud jste tedy majitelem, spolumajitelem (případně jste SVJ či družstvo) bytu, domu, chatky či rekreačního objektu na území vymezeném povodím Harcovského potoka a hranicí katastrů Starý a Nový Harcov a Kunratice u Liberce, můžete si požádat o dotaci na výstavbu domovních čistíren odpadních vod.

Je možné získat 50 procent z uznatelných nákladů, dle počtu obyvatel, kteří budou na čističku napojeni. Počítá se s rozmezím mezi 50 000 Kč a 110 000 korun. V programu je v tuto chvíli alokována částka 1 000 000 korun.

Termín realizace je stanoven do 1. 9. 2023. Žádosti je možné podávat v tištěné podobě se všemi přílohami na podatelnu magistrátu, avšak pouze před realizací projektu. Nelze tudíž žádat o dotaci na čističku, která už je tzv. „v zemi.“ Všechny souhrnné informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

10:28 Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

Stinná místa, moderní prvky, prostory pro milovníky trvalek i inspirace Paříží. Zámecká zahrada má z…