Liberec: Držitelé Zlatých křížů budou mít MHD zdarma

09.01.2019 13:47

Nové vedení města chce více podporovat bezpříspěvkové dárce krve. Náměstek primátora Jiří Šolc se chce zasadit o to, aby držitelé Zlatých křížů za dárcovství krve měli městskou hromadnou dopravu zdarma. Změna cenové vyhlášky by mohla platit už ve druhém pololetí letošního roku.

Liberec: Držitelé Zlatých křížů budou mít MHD zdarma
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Velmi si vážíme oběti, kterou bezpříspěvkoví dárci krve dávají a z pozice města chceme jejich chvályhodnou iniciativu podpořit ještě více, než tomu bylo doposud. Proto jsme se se zástupci liberecké pobočky Českého červeného kříže dohodli, že držitelům Zlatých křížů prvního, druhého i třetího stupně poděkujeme formou doživotně bezplatné městské hromadné dopravy,“ konstatoval náměstek primátora pro technickou správu města a informační technologie Jiří Šolc.

V současné době je mezi libereckými občany 324 držitelů Zlatých křížů prvního (160 odběrů), druhého (120 odběrů) a třetího stupně (80 odběrů) a jejich počet každoročně stoupá. „Shodli jsme se také na tom, že držitelé Zlatých křížů by měli mít slevu na vstupenky do Divadla F. X. Šaldy, podobně jako ji mají v Zoologické zahradě,“ doplnil Jiří Šolc. Držitelé Zlaté Janského medaile (40 odběrů) budou mít nadále zvýhodněnou roční jízdenku v MHD, která je vyjde na 1800 korun.

Podle ředitele Úřadu Oblastního spolku ČČK Liberec Karla Studeného budou všichni bezpříspěvkoví dárci krve dostávat motivační informace o nových výhodách už v transfúzní stanici a také při předávání Janského medailí a Zlatých křížů v obřadní síni liberecké radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …