Liberec: Hasiči z Krásné Studánky se neztratí ani za hranicemi

29.09.2016 19:05

V rámci projektu „4 města zachraňují přes hranice“ ( Liberec, Hrádek nad Nisou, Zittau a Herrnhut) se dvě družstva mladých hasičů z Liberce - Krásné Studánky zúčastnila netradiční soutěže v Herrnhutu – Brethelsdorfu.

Liberec: Hasiči z Krásné Studánky se neztratí ani za hranicemi
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Naši partneři z projektu připravili deset disciplín pro čtyřčlenná družstva. Jednotlivé úkoly se plnily v areálech zbrojnic v Berthelsdorfu, Rennensdorfu a u bývalé školy. Soutěže měly prověřilt věškeré dovednosti budoucích hasičů.

Nechybělo pádlování na člunu, práce s hydraulickým vyprošťovacím nástrojem nebo ovládání zvedacích vaků. Mladí hasiči museli prokázat svoje znalosti v uzlování, dovednost při práci s hadicemi a dokonce i souhru celého družstva při tažení vozidla. Nejzajímavějšími úkoly bylo určování správného hasicího přístroje s následným hašením nafty a vyhledávání předmětů i zvířat v zakouřeném prosředí. Tam naši nejmladší prokázali neobyčejnou pozornost a záchrannou „plyšového“ zvířete získali plný počet bodů.

Z celkových 11 družstev obsadili naši starší 7. a mladší 6. místo. V konkurenci 15letých dětí si naši mladší vedli nad očekávání dobře. Jejich družstvo Fanda 5, Kája 7, Metoděj 7 a Jiřík 6 překvapovalo snad při každé disciplíně. Jen vyprošťovací 35 kg těžký nástroj neudržely dobře v ruce a přesun vajíček se stal přípravou omelet.

Strávili jsme pěkný den s novými kamarády a nemám už strach o budoucnost našeho sboru. Roste nám nová generace dobrovolných hasičů, která se neztratí ani za hranicemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…