Liberec: Magistrátní sbírka vynesla 70 tisíc korun

30.09.2010 20:14

Během srpnových povodní vznikla mezi zaměstnanci Magistrátu města Liberce spontánní sbírka.

Liberec: Magistrátní sbírka vynesla 70 tisíc korun

Lidé přispívali dle svého uvážení v řádech stovek i tisícovek a každý kdo přispěl, měl možnost hlasovat o tom, kam výsledná částka poputuje.

Nejčastěji zmiňovanou obcí se stala Nová Ves, a tak v pondělí 27. září předal tiskový mluvčí a iniciátor sbírky Martin Korych starostovi Nové Vsi Jaroslavu Müllerovi obálku se 70 tisíci korunami. Stalo se tak u příležitosti předávání hasičské stříkačky novoveským dobrovolným hasičům na obecním úřadě. Primátor, který byl předávání peněz přítomen a sám do sbírky také přispěl, velmi ocenil solidaritu zaměstnanců magistrátu.

Během srpnových povodní bylo vyplaveno i 8 zaměstnanců libereckého magistrátu z Chrastavska, Hrádecka a Frýdlantska a další povodní postižení pracovníci byli i na městské policii. Na základě ujednání tajemníka úřadu JUDr. Marka Řeháčka s odbory poskytl MML těm pracovníkům, kteří byli sami postiženi, nebo pomáhali v postižených místech jeden pracovní týden volna s plnou náhradou mzdy.

„Mezi vyplavenými byli i Lubomír Popp (odd. krizového řízení) a Jan Šeda (odbor informatiky a řízení procesů),  kteří oba pomáhali řešit krizovou situaci na místě, první v roli hlavního koordinátora krizového řízení pro celý ORP Liberec, druhý jako dobrovolný hasič ve Frýdlantě. Jejich činnost byla o to záslužnější, že oba měli svoje domy poškozeny povodní. Odstraňování vlastních škod v jejich případě následovalo až po zvládnutí celé situace," doplnil tajemník Řeháček.

 

reklama

autor: liberec.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…