Liberec: Město vyplatí velení dobrovolných hasičů peněžité odměny

12.12.2017 15:15

Rada města se rozhodla ocenit aktivní činnost dobrovolných hasičů při zajišťování požární ochrany ve městě v roce 2017. A tak velitelům jednotek dobrovolných hasičů města Liberec a jejich zástupcům poskytne peněžitý dar v celkové výši 340 000 korun. Ty si rozdělí 26 hasičů.

Liberec: Město vyplatí velení dobrovolných hasičů peněžité odměny
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Statutární město Liberec v současné době zřizuje 8 jednotek sboru dobrovolných hasičů. Jedná se o jednotky z Machnína, Krásné Studánky, Růžodolu, Karlinek, Horního Hanychova, Pilínkova, Vesce a Vratislavic nad Nisou. Tyto jednotky zajišťují požární ochranu ve svém územním obvodu.

Zcela klíčovou roli při zajišťování akceschopnosti jednotek hrají velitelé jednotek a jejich zástupci. „Tito lidé zajišťují na úrovních jednotlivých jednotek veškeré povinnosti v oblasti výcviku, povinné odborné přípravy, splnění povinných ročních kvót pro udržení speciálních odborností, jako například nosiči dýchací techniky, obsluhovatelé motorových řetězových pil, výškové techniky a podobně,“ vyjmenovává primátor města Tibor Batthyány.

Toto vše je nad rámec běžné činnosti, kterou vykonávají společně s ostatními členy hasičských jednotek, jako je vlastní zásahová činnost, spolupráce s městem při správě a údržbě komunikací, odstraňování olejových skvrn a dalších poruch na komunikacích a v neposlední řadě na preventivně - výchovné a spolkové činnosti.

„Vím, že dělají práci nad rámec svých povinností, jejich přístupu si vážím. Jsem rád, že se na odměně pro velitele a jejich zástupce se mnou radní shodli,“ uvádí primátor Tibor Batthyány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…