Liberec: Oblastní galerii loni navštívilo přes 42 tisíc lidí, zájem se opět zvýšil

12.01.2016 20:56

Vysokou návštěvnost se dařilo i v uplynulém roce udržet Oblastní galerii Liberec – Lázně (OGL). Na výstavy i další akce přišlo v uplynulém roce 42 410 návštěvníků, což bylo o pár set víc, než v roce 2014.

Liberec: Oblastní galerii loni navštívilo přes 42 tisíc lidí, zájem se opět zvýšil
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Na vyšší návštěvnosti se výrazně podílely doprovodné programy pro školy pořádané k výstavám a expozicím. „Těch jsme připravili celkem 16 v 522 vyučovacích blocích, které navštívilo 5 964 žáků a studentů, což je o třetinu víc než v roce 2014,“ vypočítal ředitel galerie Jan Randáček. Návštěvnost se vyšplhala i proto, že v OGL připravili v roce 2015 celkem 21 výstav a k nim 67 různých komentovaných prohlídek.

„Při hodnocení roku 2015 v OGL bych vyzdvihla především udržení vysokého zájmu návštěvníků. To je ve srovnání s jinými organizacemi opravdu výjimečné. V naprosté většině organizací po rekonstrukci, které se uskutečnily díky fondům EU, již v následujícím roce přestalo působit kouzlo novosti a návštěvnost razantně poklesla. Vysoká návštěvnost naší oblastní galerie byla udržena díky obrovskému nasazení a vysoké odbornosti týmu pracovníků. Za to jim velice děkuji,“ uvedla Hana Maierová, statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pověřená řízením resortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury.

Největší částkou přispěl Liberecký kraj

V galerii mají radost také z toho, že se jim po několika letech podařilo získat nová umělecká díla do sbírky. Celkem minulý rok rozšířilo sbírky 31 uměleckých děl v hodnotě přes 1,8 milionů korun. Na tom všem se podílelo jen 19 zaměstnanců.

„To všechno by nebylo možné bez peněz, kdy největší částkou samozřejmě přispěl Liberecký kraj jako náš zřizovatel. Granty, dotace a sponzorské příspěvky jsme získali také od Ministerstva kultury ČR, Fondu budoucnosti, Ještědské stavební spol. s. r. o., společnosti Rengl a dalších. Všem patří velký dík. A největší dík patří lidem, za to, že k nám chodí a že se o nás zajímají,“ uzavřel Jan Randáček.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…