Liberec: Obyvatelé Jeřmanické se vyjádřili k návrhu revitalizace sídliště. Preferují parkovací místa

23.11.2016 16:23

Besedu se zástupci bytových jednotek ze sídliště Jeřmanická připravil v minulých dnech náměstek primátora pro technickou správu majetku Tomáš Kysela, který se chce zasadit o realizaci léta odkládané revitalizace vnitrobloku sídliště.

Liberec: Obyvatelé Jeřmanické se vyjádřili k návrhu revitalizace sídliště. Preferují parkovací místa
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Zástupci obyvatel se seznámili s návrhem i rozsahem navrhovaných úprav a dostali možnost vyjádřit své podněty a připomínky. Většina z nich se týkala parkovacích míst.

„Na základě návrhu obyvatel sídliště ještě rozšíříme počet nových parkovacích míst. Nakonec jich bude přes sedmdesát. Díky tomu stáhneme vozidla z chodníků, kde dnes stojí načerno, a zároveň vytvoříme rezervu pro další automobily,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Kysela s tím, že parkování na chodnících omezí i nově osazené obrubníky, které budou dle norem vyšší než ty stávající.

Připomínky zástupců bytových jednotek budou zapracovány do projektové dokumentace, která by měla být dokončena v příštím roce. Pokud se příští rok podaří získat stavební povolení, mohlo by v roce 2018 dojít k realizaci projektu. „Chci se zasadit o to, aby se obyvatelé sídliště Jeřmanická konečně dočkali revitalizace vnitrobloku, která jim byla řadu let slibována, ale nikdy nebyla prioritou. Budu prosazovat, aby se s realizací tohoto projektu počítalo v rozpočtu města na rok 2018. Do té doby budeme pečlivě pracovat na přípravách projektu,“ řekl Tomáš Kysela.

Navržená technická studie počítá nejen s rozšířením parkovacích ploch, ale také s úpravou a zřízením kontejnerových stání, která budou po vzoru současného trendu zastřešená. V rámci revitalizace sídlištního vnitrobloku dojde také k opravě chodníků a komunikací. Půjde tedy o obdobnou revitalizaci, jaká v letošním roce proběhla ve vnitrobloku Rumjancevova. V rámci revitalizace sídliště dojde také k úpravě zeleně, která ale není součástí připravovaného projektu. Samostatně ji bude řešit odbor ekologie a veřejného prostoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…