Liberec: Ozdoby na vánoční strom jsou vybrány

20.11.2017 18:15

Téměř padesát kusů ozdob na liberecký vánoční strom dnes vybrali představitelé vedení města.

Liberec: Ozdoby na vánoční strom jsou vybrány
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Statutární město Liberec vyhlásilo soutěž o výrobu vánočních ozdob na liberecký smrk už podruhé. „Loni se nám sešlo asi osmdesát vydařených kousků, letos jsme u čísla 91. Těší mne, že se zapojují děti z mateřských i základních škol z Liberce, protože jim patří vánoční čas především," uvádí primátor města Tibor Batthyány.

Všechny došlé ozdoby, které musejí splňovat kritéria na materiál a velikost tak, aby je bylo možné viditelně umístit do venkovních podmínek, jsou vystaveny  a chodbách historické radnice. Dnes z nich vybrali náměstci a primátor města padesát. V úterý dopoledne přijede na náměstí vánoční strom a začne jeho zdobení.  „Musím upřímně přiznat, že jak loni, tak letos mám problém, kterých deset ozdob vybrat, všechny jsou totiž originální. Ale zhostím se toho a určitě vyberu," komentuje primátor Tibor Batthyány při výběru ozdob.

„Letošním libereckým vánočním stromem je smrk ztepilý z ulice Sametová na Broumovské. Strom se zkrátí na velikost  14,5 metru, což je délka, která umožňuje zajistit dostatečnou statiku a odolnost vůči povětrnostním vlivům. Na tuto délku je koncipován i podzemní stojan na náměstí Dr. E. Beneše,“ vysvětluje mluvčí radnice Jana Kodymová. Každý strom se z bezpečnostních důvodů zkracuje na tuto velikost.

Ostatní ozdoby zůstanou v historické radnici nadále. Od 1. prosince se k nim přidá tradiční výstava Vánoce očima dětí, která prezentuje tvorbu dětí z libereckých mateřských škol v celkovém pojetí vánoc a vánočního času.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se koná tuto neděli 26. listopadu od 17.00 hodin. Doprovodný program začne už od 16.30 hodin. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…