Liberec: Podzimní úklid

14.08.2017 17:32

Začátek podzimu je vždy ve znamení velkého úklidu, tradiční harmonogram přistavování velkoobjemových kontejnerů je znovu tady.

Liberec: Podzimní úklid
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Statutární město Liberec připravilo pro občany města tradiční "Podzimní úklid" velkoobjemového odpadu, odpadu z údržby zeleně a nebezpečných odpadů. Podzimní úklid bude zahájen v pondělí 4.9.2017 a potrvá až do 26.11.2017. Po tuto dobu bude napříč městem ve vybraných lokalitách umístěno na 120 kusů velkokapacitních kontejnerů určených pro objemný odpad, který do klasických odpadových nádob nepatří, a dále velké kontejnery s obsluhou pro odpad z údržby zeleně. Do jednotlivých městských částí zajede také mobilní svoz nebezpečných odpadů. 

Mezi objemné odpady patří zejména kusy nábytku, koberce, lina, sanitární keramika ad.

Mezi odpady z údržby zeleně budou vybírány větve, listí, tráva, odřezky, zemina z truhlíků ad.

Mezi nebezpečné odpady patří oleje a tuky, barvy, lepidla, kyseliny, hydroxidy, léky, pesticidy, baterie, zářivky ad.

Žádáme obyvatele, aby při naplnění kontejnerů nepřidávali další odpad mimo kontejnery. Tímto činem se lze dopustit nejen poškození životního prostředí v místě, ve kterém žijeme, ale především je možné takovéto jednání pokutovat. Každý obyvatel města, který má řádně zaplacen poplatek za tvorbu odpadu, může využít služeb sběrného dvora FCC Liberec v průmyslové zóně v Ampérově ulici nebo sběrného místa Kovošrotu v ulici Dr. Milady Horákové.  

Velké i malé elektrospotřebiče podléhají zpětnému odběru a do těchto kontejnerů nepatří. Drobné elektrospotřebiče lze odevzdat do velkých červených kontejnerů.

Stejně tak pneumatiky podléhají nově zpětnému odběru a do těchto kontejnerů nepatří. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…