Liberec: Přibyly nové herní prvky na dětských hřištích

18.05.2016 16:19

Odbor ekologie a veřejného prostoru je správcem veřejně přístupných dětských hřišť ve městě Liberci. V současné době jsou ve městě více jak čtyři desítky dětských hřišť, o které se statutární město Liberec stará a které se již podařilo obnovit.

Liberec: Přibyly nové herní prvky na dětských hřištích
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Ostatní dětská hřiště, která na obnovu teprve čekají, jsou zařazena do plánů oprav pro další roky. Každým rokem se tak podaří obnovit minimálně dvě až tři dětská hřiště, na které jsou instalovány nové herní prvky a které vyhovují všem českým i evropským bezpečnostním normám. Samozřejmě, že počet revitalizací a vybavení hřišť plně závisí na přidělených finančních prostředcích do rozpočtu odboru.

Dobrou zprávou je, že již v jarních měsících letošního roku se podařilo dovybavit novými herními prvky menší plochu v centru města, a to v ulici Oldřichova a také plochu v ul. Franklinova na Králově Háji. Jedná se především o herní prvky pro nejmenší děti, kde nemusí být vybudována nákladná dopadová plocha a plně postačí travnatý povrch.

V ulici Oldřichova byla dvě pružinová houpadla, která odbor EP nainstaloval již v loňském roce, doplněna o kreslící tabuli a menší věžičku se skluzavkou. V ulici Franklinova přibyla ke stávajícímu pískovišti vahadlová houpačka, hrazda a mašinka na sezení. Také byly natřeny a opraveny stávající lavičky. V neposlední řadě bude ještě pískoviště doplněno o dřevěnou sedací obrubu a proběhne výměna písku. Na závěr nechá město na hřiště nainstalovat cedule s návštěvním a provozním řádem, které má v současné době ve výrobě.

Na letní měsíce je připravena náročnější obnova dvou dětských hřišť v ul. Gagarinova a ul. Jáchymovská, kde budou pod jednotlivými většími herními prvky vybudovány i dopadové plochy. V Jáchymovské ulici navíc před vlastní realizací budou v nadcházejících dnech demontovány staré a již nefunkční betonové sloupy veřejného osvětlení, ze kterých v současné době nebezpečně vystupují dráty a polorozpadlá rozvodná skříň, která již několik let neslouží svému účelu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…