Liberec: V hernách padaly minulý týden pokuty za porušování pravidel

18.12.2011 7:25

Nejméně 150 tisíc korun přibude do městské kasy díky kontrolám v hernách, které se rozhodlo Statutární město Liberec provádět v hernách provozujících svou činnost na území města. A to ze zaplacených pokut, které provozovatelé obdrželi.

Liberec: V hernách padaly minulý týden pokuty za porušování pravidel
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

SML přijalo v září 2011 vyhlášku, která omezuje provozování hazardu na území města. Tato vyhláška nejen že umožnuje rovný přístup ke všem typům hazardních her, ale současně s ní město zavádí restriktivní pravidla pro provoz jednotlivých heren.

Tato pravidla nabyla účinnosti od 01.12.2011 a jejich nejviditelnějším přínosem je odstranění blikajících reklam a jackpotů z veřejného prostoru, stejně tak jako lákadel typu „alkohol ke hře zdarma“.

Platná pravidla jsou samozřejmě vymahatelná a vedení města trvá na jejich dodržování. V rámci dvou náhodně vybraných dnů a různých časů zkontrolovala skupina složená z členů vedení města a strážníků městské policie celkem 38 heren.

U tří heren zjistily skupiny naprosto nepřijatelné pochybení. V prostoru s automaty se nacházely nezletilé osoby. Bylo zahájeno správní řízení s vysokými pokutami. Tyto herny budou okamžitě navrženy ke zrušení. U dalších heren byla zjištěna řada dalších nedostatků, o těchto provozovnách bude jednat pracovní skupina pro potírání hazardu.                

„Jsem rád, že naše pravidla fungují. Odstranění reklam a lákadel zjednodušuje situaci osobám ohroženým gamblerstvím. Zároveň je zde jasný vzkaz od nás, jako vedení města: Herny, které budou porušovat pravidla, zrušíme. Na kontroly se chystáme vyrážet často, je to pro nás zásadní téma,“ upozorňuje Jiří Šolc, ekonomický náměstek liberecké primátorky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…