Liberec: Vlakem na advent do Drážďan

28.11.2019 19:03

V poslední listopadovou sobotu opět vyjede z Liberce adventní posilový vlak na oblíbené Adventní trhy v Drážďanech. „S potěšením mohu oznámit, že rekonstrukce nádraží v Žitavě je za námi a adventní vlaky tak na celé trase Liberec – Drážďany jedou přímo bez nutnosti přestupu na náhradní autobusy“ vzpomíná Jan Sviták, náměstek hejtmana na loňskou neplánovaně prodlouženou výluku.

Liberec: Vlakem na advent do Drážďan
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Posilové vlaky vyjíždí v sobotu 30. listopadu, 7. a 14. prosince z Liberce v 7:02 a z Drážďan zpět v 16:26. S ohledem na celostátní změny jízdních řádů a celkovou změnu víkendového konceptu na lince Liberec – Drážďany, pojede adventní vlak v sobotu 21. prosince z Liberce až v 7:33. Zpět již cestující budou moci využít pravidelné vlaky, které od změn posilují na každé dvě hodiny, z Drážďan tedy například v 15:08 nebo 17:08.

Návštěvníci vánočních trhů v Drážďanech mohou využít i další pravidelné spoje linky RE2 Liberec – Drážďany, která jezdí i v neděli. Pro cestující z Libereckého kraje je ve vlacích Trilex zavedena zvláštní jednodenní jízdenka Liberec-Dresden-Special s cenou od 250,- Kč za jednu dospělou + až 3 děti od 6 do 14 let.

Více informací o dalších spojích cestující najdou na webových stránkách krajského koordinátora dopravy ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

16:31 Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

Krajská zdravotní se již tradičně připojuje ke Světovému dni boje proti mozkové mrtvici, který probí…