Liberec: Zástupci města a významní zaměstnavatelé zakládají spolek LVT

21.02.2017 16:41

Náměstek primátora Tomáš Kysela se sešel se zástupci významných zaměstnavatelů z Liberecka na liberecké radnici, aby je blíže seznámil s dalším vývojem projektu Libereckého veřejného Technoparku (LVT), který je nadějí pro budoucnost technického vzdělávání.

Liberec: Zástupci města a významní zaměstnavatelé zakládají spolek LVT
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Těší nás, že se do projektu zapojila spousta významných firem libereckého regionu. Společně nám jde zejména o rozvoj dílenské akademie, která bude nedílnou součástí LVT. Tento projekt největší zaměstnavatelé velmi podporují, protože se sami dlouhodobě potýkají s nedostatkem technických kádrů ve svých podnicích,“ řekl náměstek primátora pro technickou správu majetku Tomáš Kysela. „Věříme, že se z celého areálu stane atraktivní místo pro trávení volného času a zároveň poslouží školám i zaměstnavatelům,“ dodal.

Zástupci firem se stanou členy spolku LVT, který společně zakládáme, a někteří z nich zasednou v řídícím výboru spolku. „Myšlenku založení spolku LVT velmi vítám a považuji to za klíčový krok pro budoucnost projektu,“ uvedl Tomáš Kysela. Místa ve výboru obsadí také zástupci města Liberec, Technického muzea Liberec, Libereckého kraje a odborného školství.

Cílem projektu LVT, který město připravuje společně s Technickým muzeem Liberec, Boveraclubem, zahraničními partnery a vzdělávací společností AABYSS, je nejen přestavba dnešního pavilonu I, kde vznikne zmíněná dílenská akademie, ale i vybudování nového moderního pavilonu pro expozici historických tramvají a zázemí Boveraclubu. Zároveň se modernizace dočká i stávající pavilon Technického muzea. Součástí je též plánovaná rekonstrukce pavilonu „Casino“.

Projekt nezapomíná ani na významné rodáky našeho regionu a své místo zde najdou expozice věnované například Ferdinandu Porsche a rodu Liebiegů. Využití najde i venkovní prostor mezi pavilony, kde vznikne Muzeum v parku a sloužit bude dětem k zábavě a volnočasovým aktivitám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…