Liberec: Zastupitelé se seznámili s harmonogramem přípravy nového územního plánu

31.03.2014 8:26

S důvody, které pozdržely přípravu nového územního plánu města Liberec, se seznámili liberečtí zastupitelé. Současně vzali na vědomí nový harmonogram přípravy územního plánu.

Liberec: Zastupitelé se seznámili s harmonogramem přípravy nového územního plánu
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Rada města Liberce projednala dne 25. března 2014 a svým usnesením vzala na vědomí předpokládaný harmonogram přípravy nového územního plánu. S materiálem byli seznámeni na svém březnovém zasedání také městští zastupitelé.

V loňském roce vstoupila v platnost novela stavebního zákona, která výrazně změnila podmínky pro pořizování územního plánu. V této novele není však jasně definováno, jak postupovat v případě, že byl již zpracován koncept územního plánu, a k němu byly uplatněny námitky a připomínky stejně jako k projednávanému návrhu územního plánu Liberec. Město obdrželo stanovisko Krajského úřadu Libereckého kraje a Ministerstva pro místní rozvoj k tomuto problému, ze kterého vyplývá, že je třeba vytvořit všech 2.000 návrhů rozhodnutí před opakovaným veřejným projednáním návrhu.

Z těchto důvodů není tedy možné dodržet původně stanovený harmonogram, který počítal s vydáním nového územního plánu již v červnu roku 2014. Nutnost zpracování všech 2.000 návrhů rozhodnutí a způsob jejich projednání posouvá předpokládaný termín vydání až do poloviny roku 2015.

„Mrzí mne, že stávající zastupitelstvo nebude mít možnost rozhodnout o podobě nového územního plánu Liberce. Zastupitelé i poradní orgány odpracovali velké množství práce, včetně složitých jednání u otázek, na které nebyl jednoznačný názor. Splnění zákonných podmínek je však nadřazeno našemu přání dokument dokončit v červnu 2014. Pokud bychom nedbali na jednoznačná doporučení z kraje a ministerstva, mohl by být územní plán soudně napaden a celá práce by přišla vniveč. Pro území města Liberce, občany a firmy zde působící je neustálé protahování vydání nového územního plánu velmi nepříjemné a brání rozvoji území města, proto doufám, že nové zastupitelstvo využije zpracovaný materiál v co nejširší míře a nezamezí tím potřebnému rozvoji Liberce,“ řekl náměstek primátorky Jiří Rutkovský.

Více informací k novému územnímu plánu najdete na stránkách www.UzemniPlanLiberec.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…