Liberec obnoví spolupráci s partnerským městem Naháriya

27.03.2012 16:34

Delegace města vedená primátorkou Martinou Rosenbergovou a doplněná členy Rotary klubu a zástupci Židovské obce Liberec navštívila v uplynulých dnech partnerské město Naháriya v Izraeli.

Liberec obnoví spolupráci s partnerským městem Naháriya
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Starosta Naháriye Jackie Sebag, který již v minulém roce projevil dlouholetý zájem o obnovení spolupráce s městem Liberec, pozval delegaci k přátelské návštěvě a připravil zajímavý a různorodý program. V rámci prohlídky města navštívili hosté několik městských organizací, včetně moderní knihovny vybavené nejnovější audio a video technologií, muzeum o vzniku města Naháriya nebo nově postavenou synagogu. Ta je mimochodem vybavena českými křišťálovými lustry, o jejichž výběr se postaral sám starosta Sebag.

V rámci vzájemné spolupráce se hovořilo o možných budoucích projektech zejména Rotary klubů, případné spolupráci ženských organizací a kulturních projektech. K dalšímu setkání představitelů obou měst by mělo dojít v letních měsících letošního roku. To naopak starosta Sebag přijede do Liberce.

Partnerská smlouva byla podepsána v roce 1993 tehdejším primátorem Jiřím Drdou a již zmíněným starostou Naháriye Jackiem Sebagem, který ve funkci setrvává dodnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Festival Zlín žije odstartuje prázdniny, bude mít přes 500 účinkujících

13:37 Zlín: Festival Zlín žije odstartuje prázdniny, bude mít přes 500 účinkujících

Krajské město ožije ve dnech 28. - 30. června třetím ročníkem pouličního zážitkového festivalu Zlín …