Liberečtí senioři mají své „Dobré duše“

01.06.2013 21:06

Významného společenského ocenění se dostalo zástupcům libereckých seniorů, kteří ve svém volném čase působí jako vedoucí klubů seniorů při Komunitním středisku Kontakt.

Liberečtí senioři mají své „Dobré duše“
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

V úterý 28. května se zúčastnili slavnostního vyhlášení výsledků 1. ročníku projektu DOBRÁ DUŠE, který podporuje instituce a jednotlivce, kteří pomáhají rozvíjet dobrovolnictví v České republice. Realizátorem projektu DOBRÁ DUŠE je společnost HARTMANN-RICO ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí, s Asociací poskytovatelů sociálních služeb a s Gerontologickým centrem v Praze, patrony projektu jsou Aleš Cibulka a Vladimír Hron.

Komunitní středisko Kontakt do soutěže přihlásilo vedoucí klubů seniorů Evu Zlesákovou, Ninu Vaňkovou, Květu Josiekovou, Pavlínu Loubkovou, Alžbětu Zahrádkovou, Hanu Musilovou, Irenu Jiráskovou, Annu Sadílkovou, René Kuce a Pavla Vyslyšela. Je potěšitelné, že všech 10 jmenovaných dobrovolníků získalo certifikát DOBRÁ DUŠE - Čestné uznání za vytváření výjimečného prostředí pro dobrovolnickou pomoc v roce 2012, podporu projektů pro seniory a ochotu být lidský v každé chvíli.

Tiskové konference ke slavnostnímu vyhlášení výsledků 1. ročníku projektu DOBRÁ DUŠE, která se uskutečnila v nádherném prostředí Kláštera minoritů sv. Jakuba v Praze, se za všechny oceňované dobrovolníky zúčastnily Hana Musilová, Irena Jirásková a Anna Sadílková společně se zástupkyní Kontaktu Barbarou Bernardovou.

Prostředí starobylého kláštera, přítomnost vrcholných představitelů organizací, které se podílely na projektu DOBRÁ DUŠE, vtipné moderování Aleše Cibulky a pěvecké vstupy Vladimíra Hrona, to vše tvořilo důstojnou atmosféru pro tuto slavnostní událost. Liberecké Dobré duše odcházely z pódia obtěžkány květinami, certifikáty a taškami s věcnými cenami, protože přebíraly ocenění i pro zbývající vedoucí klubů. Však tuto skutečnost také vtipně glosoval Aleš Cibulka slovy: „Dnes mají asi v libereckém Kontaktu zavřeno“. Slavnostní akt byl zakončen setkáním v Rajském dvoře kláštera, na kterém si účastníci mohli vzájemně vyměnit své zkušenosti s realizací dobrovolnictví.

Liberečtí dobrovolníci odjížděli domů s příjemným pocitem a s radostí z vědomí, že jejich dlouholetá nezištná práce pro druhé není zbytečná, není na ni pohlíženo jako na samozřejmost a že přichází doba, kdy bude dobrovolnictví vysoce společensky hodnoceno. Stejně dobrý pocit má i Komunitní středisko Kontakt, pro které je úspěch seniorů důkazem toho, že jeho téměř šestiletá práce s libereckými seniory má smysl a své naplnění. Pro Kontakt má tento úspěch hlubší význam i proto, že ukazuje, že cesta podpory dobrovolnictví mezi lidmi je cesta správným směrem. Proto bude Kontakt získané zkušenosti dále rozvíjet ve svém Dobrovolnickém centru AMIKUS, které ji ž čtvrtým rokem realizuje programy Dítě, Senior a Handicap a je otevřené i dalším zájemcům, kteří by chtěli svůj volný čas věnovat potřebným.

Zájemci nejen o dobrovolnictví, ale také o nabídku všech činností Kontaktu, získají potřebné informace na webových stránkách www.ksk.liberec.cz nebo při osobní návštěvě v Centrálním klubu seniorů, Palachova 504/7, 460 01 Liberec (budova bývalé „Lidušky“ naproti OC Plaza, výtahem 3. patro).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…