Lipník nad Bečvou má v plánu úpravu parkování v historickém centru

23.10.2016 17:42

V zóně se zákazem stání na náměstí a historickém centru města jsou placená parkovací místa často obsazená. Z důvodu umožnění parkování většímu počtu vozidel bude v průběhu měsíce října realizována úprava parkování v centru města.

Lipník nad Bečvou má v plánu úpravu parkování v historickém centru
Foto: mesto-lipnik.cz
Popisek: Lipník nad Bečvou

V ulici Nerudova, 28.října, Havlíčkova a na parkovišti u zvonice v ul. Losertova budou nově osazeny dopravní značky „Parkoviště s parkovacím kotoučem“. Značka označuje parkoviště, na kterém řidič musí na začátku stání umístit kotouč viditelně ve vozidle a nastavit na něm dobu začátku stání, kterou nesmí až do odjezdu měnit. Doba stání bude povolena na dobu 1 hodiny a bude v platnosti pondělí – pátek v době od 6:00 do 17:00 hodin, v sobotu od 7:00 do 12:00 hodin. Parkování je bezplatné. Parkovací kotouč je možno zakoupit v prodejnách papírnictví.

Stávající parkoviště na náměstí zůstávají beze změny. Jsou označeny značkou „Parkoviště s parkovacím automatem“. Značka označuje placené parkoviště a řidič se řídí údaji na značce.

Důvodem změny způsobu parkování je hlavně to, že parkovací místa v centru jsou neustále obsazená a občané přijíždějící na náměstí nemají kde zaparkovat. Zatím co parkoviště u zvonice je v pracovní dny neustále přeplněné, parkoviště v ul Losertova, (na výjezdu na Komenského sady), je ve stejnou dobu poloprázdné. Přitom je vzdálené od zvonice necelou minutu chůze. Další parkovací místa jsou na okruhu centra, v ulicích Novosady a Komenského sady. Všechna tato parkovací místa budou moci řidiči využít k celodennímu parkování.

V souvislosti s úpravou dopravního značení budou také doplněny vodorovné dopravní značky žlutá čára plná (zákaz zastavení) a žlutá čára přerušovaná (zákaz stání) v ulici 28,října ve směru k poště. Důvodem úpravy jsou stížnosti řidičů na špatnou průjezdnost komunikace.

Uvedené úpravy budou prováděny v průběhu měsíce října. Po realizaci dohlédnou na dodržování strážníci MP. Dopravní značení bylo odborně navrženo a schváleno a zajistí příjemnější prostředí pro chodce, turisty a návštěvníky města se zachováním kvalitní dopravní obslužnosti. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…