Litoměřice: Den dětí na Zahrady Čech aneb Den otevřených dveří pro všechny

24.06.2014 13:37

Ve čtvrtek 26. června proběhnou na výstavišti hned dvě akce najednou – Dětský den v pohádkovém lese Zahrady Čech a Den otevřených dveří na Zahradě Čech. Původní plán uspořádat něco pro děti na závěr školního roku se rozrostl o další velmi zajímavý projekt - Den otevřených dveří. Dvě na sebe navazující akce by měly ukázat, jak je výstaviště mimo sezónu výstav využíváno.

Litoměřice: Den dětí na Zahrady Čech aneb Den otevřených dveří pro všechny
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Den dětí v pohádkovém lese Zahrady Čech bude probíhat od 13 do 18 hod. Pro děti ve věku od 3 let je připraveno sedm soutěžních stanovišť, kdy každé stanoviště bude mít pohádkové téma jako Červená Karkulka, Popelka, Víla Amálka či Bystrozraký. Na každém stanovišti budou děti plnit pohádkové úkoly, za které na registrační kartu obdrží razítko a jako pozornost malou sladkost. Jakmile nasbírají šest soutěžních razítek, tak mohou postoupit k poslednímu soutěžnímu stanovišti umístěnému u pavilonu S, princezně Koloběžce I, kde jim po splnění posledního soutěžního úkolu bude předána dárková taška plná překvapení od Zahrady Čech. Celé odpoledne bude zpestřeno kulturním programem na hlavním podiu u Estrády, kdy v roli moderátorky vystoupí Šíleně tlustá princezna. I ta bude mít pro děti připraven bohatý program v podobě soutěží, scének a chybět nebude ani pohádková diskotéka. Celá akce probíhá ve spolupráci s DDM Rozmarýn Litoměřice.

Den otevřených dveří Zahrady Čech proběhne ve stejný den. Začne v 10:00 hodin neveřejným výjezdním zasedáním Rady města, ve 12:30 hod. začne tisková konference, kde zástupci města a společnosti Zahrady Čech zodpoví otázky týkající se výstavby nové multifunkční haly a jednotlivých etap revitalizace areálu. Kromě toho, že bude areál pro veřejnost otevřen, tak jak je tomu každý den v rámci Provozního řádu, navíc budou zpřístupněny i všechny pavilonu. Každý návštěvník tak bude mít možnost zhodnotit na vlastní oči stav jednotlivých hal a udělat si představu o jejich velikosti a funkčnosti, což je při pořádané akci, kdy jsou pavilony zaplněny, složitější. V rámci Dne otevřených dveří proběhne vernisáž. Průřez fotek ukáže areál ve více úhlech pohledu. Navíc bude pro návštěvníky připravena prohlídka areálu s průvodcem. Prohlídky budou dvě, ve 13:30 hodin a v 17:00 hod. Sraz lidí, kteří o prohlídku projeví zájem, je u infostánku Zahrady Čech za hlavní branou z Českolipské ulice.

Obě akce jsou bez vstupného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

16:09 Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

S ještě lepší aplikací, mapující dopravní nehody, přišli plzeňští dronaři. Crash Inspektor, jak se v…