Litoměřice: Kontroly podnikatelů se zaměřují i na správné nakládání s odpady

04.04.2024 19:27 | Tisková zpráva

Řádně nakládat s odpadem a mít uzavřenou smlouvu na jeho likvidaci s oprávněnou společností. Taková je ve zkratce povinnost v oblasti odpadové legislativy pro právnické osoby a podnikající fyzické osoby. Ty totiž podle zákona nesmí odkládat odpad včetně vytříděných složek do nádob v ulicích sloužících občanům.

Litoměřice: Kontroly podnikatelů se zaměřují i na správné nakládání s odpady
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Vzhledem k tomu, že na podnikatele, kteří tyto smlouvy uzavřené nemají, pak obyvatelé Litoměřic a město samotné doplácí, byly v této souvislosti zahájeny kontroly provozoven. V rámci spolupráce s odborem životního prostředí je v Litoměřicích začali provádět pracovníci obecního živnostenského úřadu během běžných kontrol podnikatelů. Několik porušení v této souvislosti již shledali. Kontroly proto budou pokračovat i nadále.

„Naším cílem je působit preventivně a podnikatelům se v první řadě namísto represí snažíme vyjít vstříc, případně jim pomoci, aby měli své zákonné povinnosti v pořádku,“ uvedla vedoucí živnostenského úřadu Marcela Škrancová.

V případě zneužívání odpadového systému a nečinnosti, kdy podnikatel nespolupracuje, mu hrozí dle míry porušení sankce až do výše jednoho milionu korun. Podrobné informace k problematice odpadů z podnikání jsou uvedeny na webu města na tomto odkazu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…