Litoměřice: MHD loni přepravilo rekordních 750 tisíc cestujících

14.01.2024 11:31 | Tisková zpráva

Rekordně vysoký počet cestujících přepravila v loňském roce městská autobusová doprava (MAD) v Litoměřicích. Dohromady ji využilo 749 493 pasažérů.

Litoměřice: MHD loni přepravilo rekordních 750 tisíc cestujících
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„V roce 2022 MDH v Litoměřicích využilo 613 cestujících. Jedná se tedy o významný nárůst,“ připomněl místostarosta Jiří Adámek s tím, že náklady města na MAD jsou ročně zhruba 12 milionů korun.

Městská autobusová doprava je v Litoměřicích pro všechny cestující zdarma od května 2018. V letech předtím se průměrný počet cestujících ročně pohyboval okolo 225 tisíc. V současné době hromadnou dopravu zajišťují čtyři linky, v letních měsících pak funguje ještě zvláštní linka z autobusového nádraží na koupaliště.

Loni byl zatím zkušebně zaveden také spoj, který v době domácích utkání sváží fanoušky hokeje ke Kalich aréně a po zápase je opět vozí zpět.

„Zkušební provoz této linky bude trvat do konce současné hokejové sezóny. Přičemž počet přepravených cestujících má vzrůstající tendenci. Při posledních zápasech autobusovou linku pokaždé využilo v obou směrech přibližně sto fanoušků,“ doplnil Jiří Adámek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…