Litoměřice: Město rozhodlo o finanční podpoře sportoviště i fotbalového klubu

13.08.2017 8:36

Také kasárny pod Radobýlem dostanou šanci pro nové využití. Vedle kasáren Dukelských hrdinů, kde vznikne nové zázemí sportovních klubů, má v budoucnu dojít k revitalizaci sportoviště právě v kasárnách pod Radobýlem.

Litoměřice: Město rozhodlo o finanční podpoře sportoviště i fotbalového klubu
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Město na mimořádném zasedání zastupitelstva rozhodlo o příslibu finanční spoluúčasti s futsalovým klubem Gardenline na vzniku nového fotbalového hřiště s umělým povrchem (umělá tvára). To budou kromě tohoto klubu moci využívat také jiné sportovní kluby, veřejnost či školy. Při žádosti jsme zohledňovali i skutečnost, že prostor v kasárnách pod Radobýlem je jediné místo, kde může v Litoměřicích vzniknout hřiště těchto rozměrů, navíc jde o revitalizaci prostoru pro sport využívaného i v minulosti,“ vysvětlil místostarosta Litoměřic Karel Krejza.

Fotbalové hřiště ale není jediný povrch, který bude sportovcům v kasárnách pod Radobýlem k dispozici. „V plánu je i výstavba běžeckého a atletického oválu. Celková částka, se kterou projekt počítá, dosahuje výše 26 milionů Kč. V případě poskytnutí podpory od ministerstva školství a tělovýchovy pokryje dotace MŠMT necelých 16 milionů. Město přislíbilo spoluúčast ve výši 5 milionů Kč, zbytek prostředků uhradí klub Gardenline,“ dodala vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Andrea Křížová.

Kromě finanční podpory vzniku nového sportoviště město přispěje také FK Litoměřicko, a to částkou 200 tisíc Kč. Klub o tyto prostředky požádal v souvislosti s postupem své mládeže do vyšších soutěží, které s sebou nesou vyšší finanční nároky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.