Litoměřice: Město žádá o dotaci na modernizaci autobusového nádraží

19.09.2014 18:52

Město Litoměřice se pokusí získat dotaci na modernizaci autobusového nádraží, jehož podoba pochází z 50. let minulého století a současným potřebám již v mnoha ohledech nevyhovuje. Podání žádosti, ale i zajištění předfinancování projektu ze strany města v případě, že dotaci město získá, schválili tento týden zastupitelé. Učinili tak na jednání, které bylo zcela poslední v jejich právě končícím volebním období.

Litoměřice: Město žádá o dotaci na modernizaci autobusového nádraží
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Město s žádostí o dotaci na revitalizaci autobusového nádrží u Regionálního operačního programu Severozápad opakovaně neuspělo. Nyní využije výzvy určené malým a středním městům. „Celkové náklady mají dle projektu dosáhnout 61,8 milionů korun, z čehož finanční spoluúčast města v případě získání dotace bude činit 9,7 milionů korun,“ upřesnila Dana Svobodová z odboru územního rozvoje městského úřadu.

 Projekt zahrnuje stavební úpravy prostoru, výsadbu zeleně, vznik parkovacích míst, ale i vybudování nového sociálního zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…