Litoměřice: Náměstí už zdobí vánoční strom, rozsvítíme ho 4. prosince

25.11.2020 6:32

Urostlý stříbrný smrk zdobí od pondělí litoměřické Mírové náměstí. Je darem místního obyvatele městu.

Litoměřice: Náměstí už zdobí vánoční strom, rozsvítíme ho 4. prosince
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Vánoční strom a s ním i výzdoba se rozsvítí, bohužel s ohledem na stávající epidemiologickou situaci bez účasti veřejnosti, v pátek 4. prosince v 18 hodin. Lidé však o každoroční zážitek nepřijdou.

Anketa

Získají koalice ODS/KDU-ČSL/TOP 09 a Piráti/STAN ve volbách sněmovní většinu?

33%
67%
hlasovalo: 61447 lidí

Rozsvěcení vánočního stromu mohou sledovat on-line na Facebooku Litoměřice Srdcem a Facebooku Litoměřicko 24. Celý program zahájí předtočená pohádka Sváťova dividla v 17 hodin, následovat bude vánoční troubení z věže Kalich v podání Podřipského žesťového kvintetu. Těsně před 18. hodinou zazní z úst starosty Ladislava Chlupáče poselství lidem pro adventní čas.

V 18 hodin dojde k rozsvícení symbolu Vánoc i ostatní výzdoby. Tu letos zkrášlí světelné stromy, které orámují prostor, kde bývají vánoční trhy. „Bohužel trhy se uskutečnit nemohou. Příspěvek, který Zahrada Čech na jejich organizaci dostala, proto využila na nákup nové vánoční dekorace. Věřím, že každého z nás potěší,“ uvedl starosta Ladislav Chlupáč.

Živé vysílání po 18. hodině zakončí předtočené vánoční poselství litoměřického biskupa Jana Baxanta a záznam videomappingu, který nám připomene historii letos již 801letého města.

Opět se uskuteční soutěž o nejkrásnější vánoční stromeček, nazdobený dětmi litoměřických mateřských škol. Nicméně s ohledem na platná opatření bude soutěž probíhat on-line na Facebooku Zahrady Čech. Každá školka, která zašle fotografii svého díla, bude zařazena do hlasování. „Vítěz získá od Zahrady Čech poukázku na nákup zboží v Dráčku,“ přislíbila ředitelka Zahrady Čech Michaela Mokrá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

19:06 Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

V areálu chebského nádraží byla za účasti ministra dopravy Martina Kupky, generálního ředitele Český…