Litoměřice: Pamětní desku herci Janu Skopečkovi najdete v Palackého ulici

14.12.2017 6:34

Mistr malých, o to však krásnějších a bravurně ztvárněných rolí. Tak bývá nazýván herec a dramatik Jan Skopeček, jenž včera odhalil pamětní desku, instalovanou na jeho počest na domě v Palackého ulici (čp. 773/3). Právě zde se totiž před 92 lety narodil.

Litoměřice: Pamětní desku herci Janu Skopečkovi najdete v Palackého ulici
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Litoměřice jsou krásné a je řada míst, na která rád vzpomínám,“ řekl „chlap z chalupy“, jehož životní rolí se stala jedna z ústředních postav oblíbeného televizního seriálu Tři chlapi v chalupě. „Pan Skopeček svými rolemi přinášel nadhled a pohodu. Je dobré si připomínat rodáky, kteří něco dokázali,“ uvedl starosta Ladislav Chlupáč na adresu muže, který letos v říjnu obdržel od prezidenta republiky medaili Za zásluhy.

Autorem pamětní desky vyrobené z pískovce je výtvarník Martin Mikolášek z Nového Boru. „Přemýšleli jsme, jak tohoto vynikajícího herce zviditelnit. Ve spolupráci s městem a majitelem domu Ladislavem Sádlem jsme zvolili pamětní desku instalovanou na rodném domě,“ uvedl Dominik Faustus z Centra cestovního ruchu Litoměřice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…