Litoměřice: Portál občana umožní komunikaci s úřadem z pohodlí domova

07.03.2023 12:14 | Tisková zpráva

Neřešit úřední hodiny a nezdržovat se při čekání u přepážek. Město Litoměřice právě spustilo webový Portál občana, který obyvatelům města usnadní elektronickou komunikaci s městským úřadem.

Litoměřice: Portál občana umožní komunikaci s úřadem z pohodlí domova
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Cílem Portálu občana propojeného s interními systémy úřadu, je užší a rychlejší spojení občanů s úřadem při řešení různých záležitostí. Uživatelé jeho prostřednictvím získají mimo jiné přehled o svých závazcích z místních poplatků, termíny jejich splatnosti a možnost rychlé platby. Portál zároveň umožní elektronické podávání formulářů a sledování stavu jejich řízení nebo přinese informace o změnách na úřadě či novinky ve městě.

„Portál občana prakticky navazuje a rozvíjí dosavadní sekci Potřebuji si vyřídit a rozšiřuje ji o neveřejnou část. Ta je uživatelům přístupná po přihlášení přes elektronickou identitu nebo službu mojeID,“ vysvětlila vedoucí Oddělení informačních a komunikačních technologií Městského úřadu v Litoměřicích Leona Slabochová a ujistila, že při tvorbě portálu byl kladen velký důraz na bezpečnost dat, tak aby každý uživatel viděl pouze data týkající se své osoby.

Portál občana je moderní a bezpečnou službou volně přístupnou z veřejného prostředí internetu, a to jak z počítačů, tak i z mobilních zařízení. Podrobný popis funkcí portálu uživatelé naleznou na tomto odkazu.

Službu město Litoměřice zavádí v rámci realizace projektu „LOKAL“ Litoměřice Odpovědně Kvalitně Atraktivně Lidsky, který finančně podpořila Evropská unie z Evropského sociálního fondu v Operačním programu Zaměstnanost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.