Litoměřice: Preventivního vyšetření znamének využilo 78 občanů

27.04.2018 8:36

Město Litoměřice hledá způsoby, jak pečovat o zdraví svých občanů. Jedním ze způsobů je prevence. Ve spolupráci s Oborovou zdravotní pojišťovnou město pro obyvatele připravilo preventivní vyšetření pigmentových znamének. Zároveň v rámci aktivit zaměřených na péči o zaměstnance proběhlo na Městském úřadě Litoměřice oční tonometrické vyšetření.

Litoměřice: Preventivního vyšetření znamének využilo 78 občanů
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Zájemci mohli využít kontrolu pigmentových znamének zdarma ve středu na Mírovém náměstí. Odborníci jim byli k dispozici od 9 do 12 hodin. Podmínkou vyšetření nebyla nutná registrace u Oborové zdravotní pojišťovny. Zdravotní služby byly připravené pro klienty jakékoli pojišťovny. Příchozí se zaregistrovali do pořadníku s přibližným časem prohlídky, aby nemuseli dlouho čekat.

„Službu jsem ráda využila. Kontrola proběhla rychle a odnáším si dobré zprávy, za které jsem ráda,“ zhodnotila prohlídku Jaroslava Petrusová. Ne každý odcházel se šťastnou zprávou. Několika lidem lékařka doporučila s ohledem na maligní nález následnou péči.

„Je zapotřebí si uvědomit, že se zdraví týká nejen člověka samotného, ale i okolního prostředí, je tedy výslednicí vzájemných vztahů mezi organismem, psychikou a osobností jednotlivce a mezi životním prostředím, které ho obklopuje. Lidé si mohou své zdraví vlastním jednáním nejen posílit, ale i poškodit. O zdraví každého jedince je nezbytné pečovat už od jeho narození, neboť stále platí, že prevence je levnější než léčba,“ apeloval na obyvatele a zaměstnance tajemník MěÚ Litoměřice Milan Čigáš.

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Litoměřice pravidelně zpracovává Analýzu a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatelstva, která je zaměřena na základní demografické údaje poskytující přehled o zdravotním stavu obyvatelstva ve srovnání s ostatními obyvateli regionu. Zároveň město Litoměřice hledá nové způsoby, jimiž by motivovalo obyvatele, aby o své zdraví více pečovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …