Litoměřice: Proměna pokratického sídliště pokračuje

02.10.2017 13:49

Právě probíhající třetí etapa revitalizace pokratického sídliště je ve své polovině. V těchto dnech je řešeno území ohraničené ulicemi Na Výsluní, U Kapličky, Kubínova a Pokratickým potokem. „Modernizováno je stávající víceúčelové hřiště, opravovány jsou chodníky a budovány tři nové hrací plochy,“ charakterizoval současný stav stavební technik odboru územního rozvoje městského úřadu Ladislav Pošík. Stavební úpravy zahrnuté v třetí etapě začaly v srpnu. Ukončeny mají být v listopadu.

Litoměřice: Proměna pokratického sídliště pokračuje
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Obyvatelé Pokratic však mají naději, že revitalizace sídliště bude pokračovat čtvrtou etapou. Zastupitelé totiž minulý týden schválili podání žádosti o dotaci na regeneraci další části, dotýkající se ulic Alfonse Muchy, Hynaisova a Ladova.

Uspět chce město v programu podpory bydlení vypsaného Ministerstvem pro místní rozvoj. Cílem je finančně podpořit regeneraci veřejného prostranství panelového sídliště s nejméně 150 byty. Dotace je poskytována až do výše 70 % rozpočtových nákladů akce, nejvýše však 4 miliony korun. Celkové náklady 4. etapy regenerace litoměřického sídliště jsou dle zpracovaného projektu vyčísleny na 7,2 milionu korun. Zapracovány byly i požadavky obyvatel řešeného území, které vzešly z ankety uskutečněné v březnu letošního roku a následné prohlídky s architektem.

„S žádostí o dotaci na realizaci prvních třech etap jsme byli úspěšní, proto věřím, že tomu tak bude i tentokrát,“ uvedl místostarosta Václav Červín. Pokud se optimismus místostarosty vyplní, dojde již v příštím roce v souladu s projektem k opravě sportovního hřiště, stávajících vyšlapaných pěšin a chodníků, vybudování odpočinkových zón, doplnění městského mobiliáře, herních a volnočasových prvků, úpravě vzrostlé zeleně, výsadbě nové a opravě stávajících kontejnerových stání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…