Litoměřice: Solární kolektory mají podporu

03.02.2011 16:42

Rozloha ploch solárních kolektorů v Litoměřicích i nadále poroste. Z již schváleného rozpočtu města vyplývá, že i letos má odbor životního prostředí připraveno 840 tisíc korun na příspěvky, prostřednictvím nichž podporuje instalaci solárních kolektorů na ohřev teplé užitkové vody.

Litoměřice: Solární kolektory mají podporu

„Vzhledem k tomu, že opět budeme vyplácet fyzické osobě příspěvek ve výši 40 tisíc korun, uspokojíme 21 zájemců," uvedl vedoucí odboru Pavel Gryndler. V době úspor je tato částka ve srovnání s loňským rokem nižší. Loni totiž získalo dotaci 36 žadatelů. I nadále platí, že žádat o ni lze až po instalaci kolektorů a na základě předložené faktury. Na osoby vlastnící solární kolektory na ohřev teplé užitkové vody se přitom nevztahují žádná omezující pravidla ve vztahu k poskytování podporu v nezaměstnanosti. „Informace, které zazněly v médiích, se týkají pouze vlastníků fotovoltaických solárních panelů vyrábějících elektrickou energii," upozorňuje Pavel Gryndler.

V takovém případě je jejich majitel vnímán jako osoba samostatně výdělečně činná.
Město Litoměřice finančně podporuje instalaci solárních kolektorů od roku 2000. Pravidelně se v republice umísťuje mezi městy s nejvyšší rozlohou solárních ploch.
 

Dálší zprávy z Litoměřic čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…