Litoměřice jsou stříbrným „Městem pro byznys“

27.02.2017 21:16

Město Litoměřice se pro letošek stalo v rámci kraje druhým byznysově nejpřívětivějším městem severočeského regionu. Ve srovnávacím výzkumu „Město pro byznys“ skončilo na druhém místě hned za Ústím nad Labem.

Litoměřice jsou stříbrným „Městem pro byznys“
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Třetí příčku obsadil Děčín. Cenu pro Litoměřice včera v Ústí nad Labem převzal místostarosta Pavel Grund. „Těší mě ocenění, které dokazuje, že Litoměřice mají potenciál i v oblasti, v níž v minulosti příliš nebodovaly,“ konstatoval místostarosta.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí letos již podeváté podnikatelský potenciál všech měst a obcí s rozšířenou působností v České republice. Hodnocení se dělí do dvou hlavních kategorií: podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy.

Ve druhé jmenované oblasti, kterou mohou radnice přímo ovlivnit, excelovalo Ústí nad Labem. Druhé Litoměřice, které mají dlouhodobě nízkou míru nezaměstnanosti, bodují především velkým podílem podnikajících fyzických osob, vysokým objemem získaných evropských dotací a vysokými kapitálovými výdaji, které úzce souvisí s přijatými dotacemi z fondů EU. Příjem evropských dotací je přitom podmíněn spolufinancováním dotovaných projektů. Přijaté dotace tak zvyšují investiční výdaje měst, z čehož mají obyvatelé dlouhodobý užitek.

V posledních měsících přitom dochází k dalšímu zintenzivnění spolupráce města s podnikateli. „Na webových stránkách města jsme založili sekci podnikatel, prostřednictvím nového filmu propagujeme naše rozvojové lokality, pořádáme Podnikatelské fórum, spolupracujeme v oblasti elektromobility a podněcujeme mládež ke studiu technických oborů prostřednictvím práce v Technickém klubu mládeže a veletrhu Technodays na Zahradě Čech,“ jmenuje konkrétní aktivity tajemník městského úřadu Milan Čigáš, který právě dnes vedl neformální setkání vedoucích pracovníků úřadu s podnikateli, jehož cílem bylo informovat je o novinkách města a připravovaných změnách, které se jich přímo týkají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…